uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Tuesday, August 15, 2006

Ehh, ei ole sünnipäevatunnet, ei ole. Hommikul oli. Ootasin voodis äratust, süda võdises isegi sees. Kuulsin, et ahi pandi hakkama. Mingi askeldamine, krõbistamine. Lugesin natuke ja seejärel tukkusin niisama, aga ukse avamise hetkeks tuli naer peale. No ma olen ju sünnipäevade ja jõulude suhtes täielik titt!

Mu isiklik chef valmistas mulle värskeid ahjusaiu. Üks oli pesto ja hallitusjuustu ja oliividega, teine bruschetta-segu ja kolmas rosmariinilõhega. Ehh ... Pluss Matildast toodud koogid. Ja veel millise kauni lillelise paberkotiga sealt kooke kaasa müüakse. Selle kõige meenutamine toob nüüd sünnipäevatunde juba kah tagasi.

Elu on mind kokku viinud paari inimesega, kellega on tekkinud klapp ja kellel, nagu ilmnes, on minuga ühel päeval sünnipäev. Altkorruse vene mutikese ehk kutsutädiga (kelle nimegi ma ei tea, oh seda eestlase matslust) kingime juba mitu aastat teineteisele lilli. Mullu kostitas ta meid isegi oma firmakookidega, aga täna kurtis, et ei jaksa enam. Kaheksakümmend. Kallistasime ja patsutasime, tal tulid pisarad silma. Tulin tagasi tuppa ja nutsin natuke. Ja õhtupoole helistasin Juhanile, kes kütab ratastooliga mööda Tallinna ja sattus tänu oma vaimustavale elujõule koguni "Pealtnägija" saatesse. Tema on minust täpselt kümme aastat vanem.

Tarmo pani eile pärast tööd kangelaslikult tibide uue nari (peale on joonistatud kaks sabakassi, kärbseseenega siil ja rodu lepakaid) kokku. Tibid olid justkui üleskeeratud jänkud, südaööni käis õudne sebimine ja keksimine ja madratsitel poing-poingimine. Ja siis, kui pidanuks olema kulminatsioon, põhjade installimine ja madratsite paikapanek - siis ilmnes, et voodipõhjad on vale laiusega. Täielik külm dušš. Praegu vaatan kella ja mõtlen, et kas firmal jätkub tõesti jultumust täna õhtuks lubatud õiged põhjad toomata jätta. Juttu oli viiest. Kell on kolmveerand seitse.

See selleks, vähemalt asi susiseb ja on lootust üle kahe aasta õhtul voodis lugeda ja mõnustada. Sätiks endale lambikese, keeraks rullidki pähe ... (See oli nali. Kuid ema magas mul tõesti tihtipeale rullidega. Kuidas ta küll suutis?) Aga enne peab õpetama preili Miid iseseisvalt uinuma. Ehk tundub see nari talle siiski piisavalt ahvatlev? Ajupesu on ta juba läbinud. No ma seletasin, et issi ei taha enam suure toa põrandal madratsi peal magada, ta tahab emme kõrvale, selg jääb haigeks ja. Noogutas mõistvalt. Nüüd räägib kõigile: "Emme tahab issiga magada."

14 Comments:

  • Sünnipäevatervitused-õnnesoovid andunud lugejalt! Et tuleks ilus aasta.

    By Anonymous Anonymous, at 7:12 PM  

  • palju õnne ja põnne lemmikblogijale!

    By Anonymous Anonymous, at 7:32 PM  

  • Väike törts sünnipäevasilmavett käib meie eas ikka juba asja juurde. Harras ja habras olek. Nüüd saad siis klaarima silma- ja ilmavaatega edasi minna. Õnne sulle, memmekene! Mmuah.

    By Anonymous Anonymous, at 8:46 PM  

  • ja sulle rõõsat reisi, vanamutt!

    By Blogger triibik, at 9:21 PM  

  • ja palju õnne ka minu poolt! ja libedat:) sulge

    By Anonymous Anonymous, at 10:01 PM  

  • Blju oenne!
    Ninnu

    By Anonymous Anonymous, at 10:33 PM  

  • Õnne ja armastust ja et ikka Miile oma voodis meeldiks:)

    By Blogger Anu, at 8:38 AM  

  • Palju õnne, Triibik! Täna kindlasti juba kebjam tunne.

    By Anonymous Anonymous, at 8:58 AM  

  • pazdravljaaju ja paljon onnea, proua triip!

    mind ajavad ka armsad vanainimesed nutma. eriti kui nad näiteks kooki ei jaksa enam küpsetada. ma hakkasin isegi su lugu lugedes nutma...

    rullidest. mina magasin täna ilusasti rullid peas. sellised pehmed shvammist, raudtraat sees. ostsin 6 aastat tagasi peterburist 30 rublaga. kestavad vist eluaeg... üldse ei häiri magamist. soovitan soojalt.

    By Blogger annushka, at 1:45 PM  

  • no nõnnamoodu :) see on juba teist aastat, kui ma sulle õnne saan soovida!
    aastad mööduvad,
    blogilehed pöörduvad,
    triibik alati jääb :)

    By Blogger paranka, at 1:56 PM  

  • ma kah ühinen massiliste õnnesoovidega

    By Blogger Kajakas, at 4:49 PM  

  • palju õnne sünna ja mii voodistväljakolimise puhul!

    By Blogger Liisapereema, at 5:23 PM  

  • On sõprade sünnipäevi, mida alati ootad ja ka selliseid, mille puhul mõtled, et ohh, peab ikka vist minema. Sinu oma on raudselt see esimene.:-) Või nagu Kiisik mõned aastad (3-4?) tagasi veel ütles, et T ja T pool ta ei tunne kuidagi, et on koormuseks. :-D

    By Blogger Lupetta, at 5:35 PM  

  • Ma pean kuidagi emale mingi.. tsensuuri peale panema...
    Õnne ja õnnitlusi!

    By Blogger Kiisik, at 5:41 PM  

Post a Comment

<< Home