uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Saturday, July 29, 2006

Kuidas alustab meeleheitel koduperenaine laupäeval kell kolmveerand üks koristamist? Džinni ja greibimahlaga, sest muidu lihtsalt ei suuda. Ja see ei jää ainsaks.

Eile seevastu polnud mingit alkohoolset turgutust vaja. Praadisin Mirrile ja tema sõbrannale Sandrale pannkooke ning avastasin puhtkogemata säärase delikatessi, et minu õndsalik vingerdamine (silmad kinni, õlad teevad niimoodi moek-moek-moek) ajas bräilid kilkama ja nõudma: "Tee veel!" Niisiis, pannkoogid šokolaadi-pähklikreemi ja VAARIKATEGA. Sa tumma, nagu ütleb mu ema.

Ja õhtul toodi mulle Mademoiselle'ist säärane vaarikakook, et. Seda süües võiks õndsusesse surra. Ja siis veel see "Külmetava kunstniku portree" telekast! Ei, nagu eestlastel on kombeks öelda, ei, täitsa hea! Väga hea!

Ma olen lihtne loomake ja mind on lihtne rõõmustada. Koogiga. Lillega. Napsiga. Kui mulle hommikul meenub, et köögis on kõrvitsaseemnesepikut või ciabatta't, millele oliiviõli peale siristada, siis tuleb mulle ette sama nägu nagu Julia Robertsile "Pret a porter's" šampanjapudelikorgi plumpsu kuuldes.

3 Comments:

  • Lihtsad rõõmud on tõesti üle kõige!
    Anni A retsepti järgi ISE tehtud maasikajäätis piparmündi-lehekestega oli ka hea. Ja kolmandat korda mäkerdades, trotsides mehe mokaotsast poetatud: "Koogid tulevad sul paremini välja", see lõpuks ka õnnestus (loe: tuli ilma jääkristallideta, koorene).

    By Anonymous Anonymous, at 2:17 PM  

  • kuule, räägi, kuidas sa seda tegid, ole pai!

    By Blogger triibik, at 7:27 PM  

  • MAASIKAJÄÄTIS
    neljale

    200 ml vahukoort
    200 ml kohvikoort
    200-300 g värskeid maasikaid
    3 sl suhkrut
    2 sl tuhksuhkrut
    4 munakollast
    1 sl vanillsuhkrut (Santa Maria tuhksuhkrulaadne vanillsuhkur on parim, kuna sisaldab päris vanillikauna seemneid.)
    serveerimiseks piparmünti

    1. Vala koored potti ja kuumuta.
    2. Vahepeal vispelda munakollased, vanill- ja tuhksuhkur heledaks seguks.
    3. Lisa segu vispeldades kuumale koorele ja kuumuta veel, kuni segu pakseneb.
    4. Võta pott tulelt ja jahuta maha.
    5. Vahepeal purusta kahvliga maasikad ja sega suhkruga. Sega koore hulka, kalla plastist külmikukarpi ja pane sügavkülma.
    6. Iga tunni aja tagant sega kahvliga läbi, muidu tekivad jääkristallid, mis rikuvad kogu maiuse. Sega 3-4 korda.
    7. Serveeri suure kuhjana, sest see jäätis on lihtsalt nii hea, eriti koos piparmündilehekestega.

    TS märkus: esimesed kaks korda läksid mul untsu. Jäätis läks totaalselt kristalli, kuigi segasin kohusetundlikult iga tunni tagant. Seekord käisin külmkapil nagu närvihaige ema vaatamas, kas titt ikka hingab ja kas tal on ikka tekk peal, nii iga 20 mintsi tagant. Ja muidugi segasin. Ning ei mingeid kristalle, puhtalt kreemine tuli! Edust tiivustatuna proovisin ka shokolaadijäätist brändiga (retsept samas juulikuu Kodus ja Aias, seal on ka sinepijäätis ja astelpaju-meejäätis…). Shokolaadi-variant pole nõrkadele. Imetilluke kausikesetäis, peale ohtralt mustsõstraid ja värsket piparmünti – nii rammusat jäätist pole elus söönud.
    Ja veel, Santa Maria vanillsuhkruga variant tuli tõesti parem, iseloomukam.

    By Anonymous Anonymous, at 1:24 AM  

Post a Comment

<< Home