uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Sunday, March 18, 2007

Meeleheitel kodupee taipas lollile larhvile vaatamata lumehelbekese kostüümi nagisse jätta ja sukelduda ilmastikupornosse, seljas võidunud, et mitte öelda ropp jopp. Ja targasti tegi. Sest troll poetas mind Lille peatuses maha ja siis - mauhh! vasak külg märjaks.

Jajah, raamatupoest tuli muidugi soetada ka endale midagi ja plaadipoes kurjalt naerda, vaadates 550-krooniseid "Seksi ja linna" hooajabokse.

Aga ma ei tea kedagi teist, kes silmaks lasteraamatute osakonnas ilusat roosat köidet ja loeks esimese plaksuga pealkirjaks "Printsess Eesnahk".

Millega see kõik lõpeb? Õudne. Muidugi saaksin arstilt kergesti diagnoosi, ma tean küll. Tourette'i sündroomiga kaasnevaid tõmblusi pole veel täheldanud, seega lihtsalt koprolaalia.

4 Comments:

  • Etnopsühholoogias ja –psühhiaatrias on see, mis on norm ja mis patoloogia eri rahvuste psüühilistes avaldustes, tänaseni diskuteeritavad. Vaino Vahing toob ära rea võimalikke seletusviise arktilise hüsteeria fenomenile: seos kaltsiumipuuduse ja sellest tingitud lihasekrampidega, intsidendid inimestevahelistes suhetes, kultuuriline stress, kultuuri ahistav toime (Vahingul osutus Freudile). Tegu võib olla ka ekstreemse autosugestiooniga seksuaalsel taustal. Vahing annab arktilise hüsteeria kirjelduse eskimote (peamiselt naiste) näitel:

    "Algnähtuseks on väsimus, depressioon, mis läheb üle nõutuseks, lõhestatud märatsemishooks, meeletuks jooksuks. Järgneb lumes püherdamine, esemete lõhkumine, ülakeha riietest lahtirebimine, glossolaalia (arusaamatud häälitsused), ehholaalia, ehhopraksia, koprolaalia. Kestvus mõni minut, harva tund või kaks. Nagu hüsteeria puhul ikka, mingeid olulisi vigastusi ei teki. Lühiajaline teadvuse kaotus, totaalne mälulünk. Täielik tervistumine, hea remissioon" (Vahing 1998: 1735).

    By Blogger kalake, at 10:02 AM  

  • Nii palju siis koprolaaliast:) Triibikuke, mõnikord võiks koos koprolaalitseda. Nagu vanadel headel aegadel.

    By Blogger kalake, at 10:04 AM  

  • jess, beibi! mitte nagu mingid võrkturunduslikud kodukanad, eks. räige sõim ja meeletu jooks! järgneb täielik tervistumine.

    By Blogger triibik, at 10:08 AM  

  • Jah, kas võrkturundusliku kodukanasuse puhul on täheldatud täielikku tervistumist?

    By Blogger Kuutroll, at 9:41 AM  

Post a Comment

<< Home