uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Friday, January 13, 2006

Kolme tuvi kohvik vol. 2. Tea, kas on asi leebes talves, aga täna kostis rõdult taas kahtlast kluugutamist - munejapaar jälle platsis. Mii õppis kohe hoobilt selgeks sõna "tuvi" ja issi pani jope selga, et järjekordne tuvibarrikaad meisterdada. Kui see ei aita, tuleb tal aga jälle külm õlu, raamat ja raadio ühes võtta ning tuvihirmutiseks hakata.

Juuni 2005

Sa püha müristus - meie rõdu pole mitte tuvide peldik, vaid lausa kinnisvaraarendusprojekt, Tuvi-Tiskre! Avastasin just rõduseina äärest tuvipesa, mis ilmselt on usinasti tänase päeva jooksul kokku kantud. See seletab ka nahaalset lindu, keda ma pidevalt minema peletama pidin ja kes lendles ringi, oksake nokas. Ja see polnud mitte oliivioksake, vaid pesamaterjal. Mina veel mõtlesin, et vaene tuvi, tal on vist oks nokka kinni jäänud. Oh seda naiivsust! Minupoolset ja temapoolset. Milline tuvi ehitab pesa inimeste maja teisele korrusele?!Kas pesapunumisega pole mitte hiljaks jäädud? Tarmo avaldas küll lootust, et seaduslik naisuke on tuvi välja visanud ja too tegeleb nüüd Pino moel bachelor-pad'i sisustamisega. Aga ei, märkasin rõduesisel juhtmel istumas KAHT lindu, üks väiksem ja teine suurem. Ausalt öeldes oli üsna hale neid kogutud oksi üle rõduääre välja visata, aga mis liig, see liig. Õnneks polnud sinna veel midagi munetud.Punun pesa endale nagu tuvilind ...

Dziisös kraist, ma ei usu oma silmi - minu rõdul on tuvimuna. Help!

Update: Tarmo tuli ja viis muna minema. Kaks lollikest jäid naabri akna peale vahtima. Mul on tõelised süümepiinad. Cradle-snatcher. Aga ei saa ju niimoodi! Homme sõidame Tartusse ja pärast on rõdu täis munetud.
Update 2: The Dove Strikes Back. Tuleb tuvi ja võtab sisse munemisasendi. Üritame teda ventilaatoriga eemale peletada. Ei midagi. Cue: tänapäeva mehe võitlus tuviga aka "Inim-hernehirmutis asub tegutsema". Võitlusvahend: põrandaharja vars. Abivahendid: Mirjami tool, raamat "Hitler" ja õlleke.

Tuvipeletamisaktsioon kujunes mõnusaks rõdul istumiseks, mida pikkisid lindude etteasted. "Hitleri" hirmutamiskoefitsient oli paraku nullilähedane. Tuvisid raamatuga vehkimine ei morjendanud ja korra sain pihta hoopis mina. Suurem efekt oleks olnud ilmselt Annabellal, mida hüsteeriline Mirr tänapäeva meest tuvitaplusele kupatades talle pihku toppis.Kui õhtu kiskus rõskeks, tuli inim-hernehirmutis tuppa sooja. Suure südamevaluga loobusin plaanist talle kella neljaks äratuskella panna, et tuvivahti jätkata ;)

Hommikuks polnud õnneks midagi juurde munetud, aga keskpäeva ringis algas tiivuliste pealetung uue hooga. Tuli püstitada barrikaad kirjutuslaua juppidest, mis poolteist aastat on rõdul vedelnud ja mille funktsioon lõpuks ometi selgus. Nii moodustuski rõdule kena kaldtee, kuhu isegi loll tuvi munema ei tohiks kippuda.

Mis on selle loo moraal? Ole oma unistustega ettevaatlik, sest need võivad täituda. Sest 18. mail kirjutas Triibik: Aga oravapoegi pole ma elu sees näinud. Tahaks küll. Nagu ka tuvi- ja varblasepoegi. Mõtlen vahel, et kus küll nende pesad on ja mida nad seal teevad.

Vaat nüüd siis olekski teada saanud.

3 Comments:

  • tuvide vasta aitab häste, kui mingine peenike nöör või tamiil rõdu serva pääle vedada, nad ei saa sinna maanduda
    teite puhul tuleks siis vist ka rõdu põrand nööristada
    ja-jah, aga siis pole teil endalgi sääl vist olemise kohta

    By Anonymous Anonymous, at 7:06 PM  

  • kas sa tead, et veerenni tn-l oligi kunagi selline koht nagu kolme tuvi kohvik. või hoopis kahe? ina

    By Anonymous Anonymous, at 6:19 PM  

  • appi ma naersin tilgad püksi

    By Blogger Liisapereema, at 2:08 PM  

Post a Comment

<< Home