uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Tuesday, October 17, 2006

Miina leidis sahtlist valge sokinutsaku, mille ma olen jämedat soola täis toppinud ja Mirri nohu ravinud. Sõlm on peal. No ja tuli siis Mii jube hella häälega, et see on Poja. Ja nüüd ongi see Poja. Iga kord, kui näeb, hakkab kohe kudrutama oma pojukesega.

Uudissõnu: hommikumantli varrukas on "käpaläbi". Issi ütleb ju, et paneme käpa läbi.

6 Comments:

  • ma ka ütlen leevikesele, et pista käpad läbi, pane käpp sisse jne. äkki ta hakkab arvama, et tal ongi käpad. seda, et tal saba pole ja karul on, seda ta teab.
    aga mul on küsimus. kas nüüd, kui laps räägib, peab ise ainult korrektset keelt kõnelema? näiteks leevike juba ütlebki, et pesen käed ära. tegelt ju peseb ikka puhtaks. ja nii edasi.

    By Blogger maris, at 7:15 PM  

  • ma olen ka varem selle peale mõelnud. aga nüüd näen, et Oskaril on mingi keele tunnetus tulnud vist raamatutest - ta kasutab nt ning kõnes (mina küll ei kasuta) ja üldse tal on palju stiililisi hoiakuid. Jutu mõte: ei pea korralikult rääkima ;) - lapsel tuleb keeleõppe allikaid juurde ja ta suudab oma vanemate vigadesse juba viieselt kriitiliselt suhtuda :D. (Mina: oi Leena kukkus saba peale. Leena: Kas mul on saba? Oskar: Leena sa pead aru saama, et see on selline nali. Muidugi ei ole sul saba)...

    By Anonymous Anonymous, at 10:26 PM  

  • oh, emaisaleevike, ma ei tea, nii mõeldes võib end hulluks ajada. ega me ju mütsi kah pähe ei pane, paneme hoopis pea mütsi sisse. ja jala saapa sisse, mitte saapa jalga.

    mulle on tähtis, et lapsed ütleksid ja käänaksid õigesti "küüs" ja "kaas", sest mulle käib jubedalt närvidele, kui seda valesti tehakse. aga katsu sa õpetada, kui isegi vanavanemad neid sõnu valesti kasutavad.

    käpajutu üle olen isegi mõelnud ja märganud, et mii ütlebki käte kohta käpad. eks ma siis vaikselt üritan õigesti rääkima hakata.

    mirril muuseas on endiselt raskusi sõnaga "inimene" ;) ikka kipub "imimeseks" minema.

    By Blogger triibik, at 9:22 AM  

  • oehh. see vanavanemate grammatika vigade teema - mina olen suutnud panna oma lapsele nime, mida vanavanemad ehk minu vanemad minu vastavasisulistele piiksumistele või müristamistele vaatamata valesti käänavad. nii jääbki mu laps pidevalt näiteks tervitamata, kuna minu 1-pealise "lastekarja" hulgas pole ühtegi Enekest. Eneken on :(

    By Blogger paranka, at 4:19 PM  

  • meil on isapoolse kaasavarana käe nimi 'käpu'. ma alguses ei saanud üldse aru, millest nad räägivad.
    ma olen nüüd ise hakanud natuke kontrollima, et mida suust välja ajan. ja liisa teab lisaks käpule ka käe asukohta.

    By Blogger Liisapereema, at 4:36 PM  

  • Enne lasteaeda minekut ma ei muretsenud lapse keelekasutuse pärast, aga siis hakkasin küll mõtlema, et minu karistamatu mussu-sussu jutt võib selles asutuses furoori tekitada. Eks ma selline vana kana ju tegelikult ka olen, aga välja tahaks paista ikka sofistikeeritum.
    Aga jah, kui lapsest sotsiaalne olevus saab, tuleb hakata kontrollima, mida tema juuresolekul suust välja ajad. Muidu juhtub nii, nagu G lapsepõlves, kui ta ema kolleegile telefonitsi teatas, et ema ei saa toru võtta, kuna ta parajasti kakab.

    By Anonymous Anonymous, at 3:21 PM  

Post a Comment

<< Home