uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Friday, April 29, 2005

Pekk söödud, karv läigib

No nii. Triibik kammis saba ära, võttis naftaliinist pidukasuka, sidus lehvi kaela ja käis peenel pidusöögil Pegasuses. Esmalt valik itaaliapäraseid eelroogi: antipasto - marineeritud artishokid, marineeritud baklazhaan, lardo, röstitud paprika, prosciutto, parmesani juust, Toskaana oliivid, grissinid. Buffalo mozzarella ja tomati salat värske basiilikuga. Tomati ja aragula salat parmesani laastudega. Caesari salat.
Sülg juba tilgub, jah? Nagu kahtlustasin, oligi lardo pekk - hästi õhuke, soolane ja piprane ja väga hea. Mina olin see katsejänes, kes sõi ja rääkis teistele, mis maitse on. Enamik siiski ei julenud võtta. Häh. Artishokid muidugi taevalikud ja kõik muu kah. Caesari kohta kobiseti, et anshoovis rikkus kõik ära. Double häh. Põhiroaks valisin gnocchi pesto, köögiviljade ja värske basiilikuga. Tahtsin lihtsalt ära proovida, et mis need on. No kartuliklimbid jah. Mõnusad nätsked. Kaste oli jumalik. Ja Miina lasi mul olla isegi magustoiduni. Kolme - sidruni semifreddo, pannacotta ja cannoli - seast valisin ikka kõige rammusama. Cannoli. Need olid kaks lehttaignasarnasest taignast krõbedat toru, mis olid täidetud toorjuustu-shokolaadikreemiga.
Siis kargasin taksosse ja tulin koju. See oli mu esimene õhtune väljaskäik detsembri keskpaigast saadik.
Mirr on kutsutud pühapäeval McDonald'sisse Jenniferi sünnipäevale. Käisin Tiimaris ja ostsin kingiks hõbedase plastmassist printsessikrooni ja samasuguse võlukepikese. Algul võtsin ainult ühe võltskiviga krooni, et maitsekam ehk või nii. Ja siis mõtlesin, et mis kuradi maitsekam, ja tuhnisin välja ikka sellise, kus oli kive kamaluga ja igat värvi. Ise oleks viiesena küll pöördesse läinud.
Mirr muidugi pistis kodus kobisema, et temal on kah sellist krooni ja keppi vaja. Endal on tal KAKS krooni. Ja selle tegi ta ka teatavaks, et tema endale näomaalingut teha ei lase, kui midagi sellist peaks pühapäeval toimuma. Meenutagem jõuluõhtut, kus ta jõuluvanalt tellitud näovärvidega meist kõigist peletised tegi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home