uus aadress: kodutriibik.wordpress.com

Friday, January 27, 2006

Hoiatus! Kellele ei meeldi sõna "sitt", ärgu edasi lugegu.

Niisiis. Ühel õhtul ilmutas Tarmo mingil teemal, mida ma ei mäleta, erakordset taiplikkust. Ja mina ütlesin kerge irooniaga - puhtast kadedusest muidugi, aga ka uhkusest: "Küll sina oled ikka tark nagu sitapotihark." Millest tekkis arutelu, et mis see sitapotihark on. No mina loomulikult arvasin, et sitapotihark on mingi ora, millega sitta potis allapoole surkida, kui vaja. Vahel on ju tõesti vaja. Tõmbasin paralleeli tänapäevaga ja kena uue (crisp on see ingliskeelne sõna, mida nüüd vaja läheks) peldikuharjaga, mille jõululaupäeval pühalikult ostsin.

Tarmot mu seletus ikka päriselt ei veennud ning ta arvas, et küll siis uues Eesti Rahva Muuseumis saab näha, mis imeasjad need sitapotihargid on. Mõtles siis järele ja pakkus, et ehk okupatsioonide muuseumis on juba praegu väljas. (Mh, Betty?) Mina jälle tulin mõttele, et järsku tarbekunstimuuseumis. (Ah, Kai?)

4 Comments:

  • Kas pole tegu ehk putukaliigiga? Nagu kõrvahark.

    By Blogger Ing., at 6:46 PM  

  • Okupatsioonide muuseumis küll midagi taolist väljas pole, sealne ekspositsioon esitleb tualetruumi tarvetest erinevaid wc-pabereid. Aga ekspositsioon on ju muuseumis ainult väike pealispind. Hoidlates on tuhandeid asju. Aga et mitte jääda pealiskaudseks, siis konsulteerisin meie muuseumi varahoidjaga ja tema väitel pole kindlalt midagi sellist registreeritud. Nii et esialgu tundub, et see sõna jääb teie pere poeetiliseks hellitusnimeks... Tekkis täitsa huvi, et milliste nimedega te veel üksteist kutsute:)?

    By Anonymous Anonymous, at 9:02 PM  

  • näiteks "parukaga vorst" ja "robot".

    By Blogger triibik, at 9:04 PM  

  • Äkki see on Sitasitikas aga lihtsalt parema riimi pärast pani "vana rahvas" oma äranägemise järgi sellise nime.

    By Blogger Lupetta, at 11:16 PM  

Post a Comment

<< Home